Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Votsalaki - MINOAN CAMP GIRLZ: 10-11 September 2011

Minoan Camp girlz-Μαθήματα ορεινής ποδήλασίας για γυναίκες(Για αρχάριες αλλά και προχωρημένες)

Πρόγραμμα:
Τα 5 παρακάτω προγραμματισμένα camp εκμάθησης τεχνικών απευθύνονται σε γυναίκες αρχάριες αλλά και πιο προχωρημένες που θέλουν να μάθουν να οδηγούν το ποδήλατο τους στο βουνό σωστά, έχουν απορίες, και θέλουν να αποφύγουν τουλάχιστον για τώρα που κάνουν την αρχή σε αυτό το άθλημα, τις δυσκολίες των μεικτών group.

1# Κυριακή 24/7 Ηράκλειο
2# Σάββατο 27/8 Θεσσαλονίκη
3# Κυριακή 28/8 Αθήνα
4# Κυριακή 4/9 Χανιά
5# Σάββατο 10&Κυριακή 11/9 Μύκονο (διήμερο)

Κόστος συμμετοχής στα προπονητικά camp 25 ευρώ/μέρα (στην τιμή περιλαμβάνεται τεχνική υποστήριξη, σεμινάρια συντήρησης ποδηλάτου, εκμάθηση τεχνικών, test ride γυναικείων ποδηλάτων, πλούσια δώρα από τους χορηγούς μας DAKINE και Vonzipper, Mbike και αναμνηστική φωτογραφία από το camp. Υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης προπονητικού camp κατόπιν συνεννόησης για την ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής για οργανωμένες παρέες.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: Minoan camp girlz, τελικές ημερομηνίες, τόπος διεξαγωγής και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλ. 6982483510 και 6973699943

Πληροφορίες και Τιμές για την διαμονή σας στο VOTSALAKI RESORT , 10-11 Σεπτεμβρίου, στο epoulopoulou@gmail.com. Επίσης, www.votsalaki-mykonos.blogspot.com










ViDeo: http://vimeo.com/20825487

Η ποδηλασία βουνού είναι μία συναρπαστική δραστηριότητα και ευχάρηστη άσκηση, κατάλληλη για γυναίκες όλων των ηλικιών. Μακριά από το θόρυβο της πόλης και τις «ανησυχίες» του δημόσιου δρόμου, μπορείτε να απολαύσετε τις ομορφιές της φύση παρέα με τις αγαπημένες σας φίλες.
Οι Minoan Camp girlz είναι μια ομάδα από έμπειρες αθλήτριες που η κάθε μία τους έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και αναλαμβάνουν τον ρόλο των «instructors» για να μεταδόσουν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει μετά από πολλά αγωνιστικά, χωμάτινα χιλιόμετρα σε γυναίκες κάθε ηλικίας με αθλητικές ή μη ικανότητες, που κατανοούν τα πλεονεκτήματα της αθλητικής δραστηριότητας, απολαμβάνουν την ποδηλασία και τα οφέλη που αυτή προσφέρει σε κάθε ευκαιρία!

Σκοπός τους είναι να ενώσουν, με τη βοήθεια του προπονητικού κέντρου Μinoan Camp του οποίου και
πρωτοβουλία είναι το συγκεκριμένο project, όλες τις γυναίκες που έχουν έναν κοινό στόχο, την υγιή και ευτυχισμένη ζωή μέσω του αθλητισμού.
Να δείξουν τις βασικές τεχνικές οδήγησης σε mountain bike, στα 5 προγραμματισμένα προπονητικά camp σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και να γίνουν ένα σημείο συνάντησης για τις γυναίκες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την ποδηλασία βουνού αλλά για διάφορους λόγους η κάθε μια δεν το είχε τολμήσει μέχρι τώρα. Να δημιουργηθεί ένας πυρήνας που θα καλωσορίζει νέες αλλά και παλιές φίλες που αγαπούν την ποδηλασίας βουνού και όλες μαζί, πιο οργανωμένα και συντονισμένα να απολαμβάνουν νέες διαδρομές, να μαθαίνουν τεχνικές, να δοκιμάζουν και να σχολιάζουν τα καινούρια μοντέλα ποδηλάτων και αξεσουάρ. Να εξερευνήσουν τον υπέροχο κόσμο του mountain bike. Σε μια δική τους, κλειστή κάστα, αποκλειστικά για γυναίκες, που ασχολούνται με mountain bikes.
Με άλλα λόγια θέλουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες ποδηλατικής ενασχόλησης για τις γυναίκες, ώστε να μπορούν να αντλούν τα ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα που ο αθλητισμός προσφέρει, καλλιεργώντας μία νέα τάξη πραγμάτων όπου η φυσική κατάσταση, η υγεία και η ευεξία θα έχουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή τους.

Μέσω του αθλητισμού τα κορίτσια και οι γυναίκες κάθε ηλικίας...
- αποκτούν: επιδεξιότητες, γνώσεις, αναλυτικό τρόπο σκέψης, ισχυρές αξίες, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση
- μαθαίνουν: να αγαπούν το σώμα τους, ανεξαρτήτου μεγέθους, να θέτουν στόχους
- επιδιώκουν: τη συνεχή βελτίωση
- καλλιεργούν: τη συνεργασία
- προωθούν: τη φιλία και το ευ αγωνίζεσθαι

Οι μελέτες δείχνουν:
Η σωματική δραστηριότητα έχει αποδείξει ότι βελτιώνει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.
Ο αθλητισμός και οι σωματικές δραστηριότητες οδηγούν σε μια πιο υγιή, ευτυχισμένη και περισσότερο παραγωγική - δημιουργική ζωή, βοηθούν τις γυναίκες να προετοιμαστούν καλύτερα για ένα μόνιμα ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον εργασίας όπου η ποιότητα ζωής εξαρτάται από το εισόδημα και των δύο φύλλων.
Όσες γυναίκες δεν αθλούνται αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, καρδιακά νοσήματα, οστεοπόρωση και άλλα. Να αποκτήσουν βλαβερές συνήθεις όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.
Περισσότερα από τα 3/4 των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας είναι δυστυχισμένα με το σώμα τους και 1 στις 3 ενήλικες θα βιώσουν κάποια μορφή κατάθλιψης, άγχος ή διατροφικές διαταραχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου